Дома > Вести > Вести од индустријата

Основниот концепт на мерната пумпа

2022-02-12

Мерната пумпае специјална волуметриска пумпа која може да ги задоволи потребите на различни строги процеси на проток, а протокот може да се приспособува без чекори во опсег од 0-100%.Мерната пумпасе користи за транспорт на течност (особено корозивна течност).

Мерната пумпае еден вид машинерија за пренос на течности. Извонредната карактеристика на мерната пумпа е тоа што може да одржува постојан проток независно од притисокот на празнење. Употребата намерна пумпаможе да ги заврши функциите на пренесување, мерење и регулирање во исто време, за да го поедностави процесот на производство. Со користење на повеќе мерни пумпи, неколку медиуми може да се внесат во текот на процесот во точна пропорција за мешање. Поради својата извонредна, мерната пумпа е широко користена во петрохемиските, фармацевтските, прехранбените и другите индустриски области.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept